Wednesday 10 February 2016

PAT AND HER FAMILY......KL STOP OVER! 2015








                              SALAM SEMUA!



                             CERITA INI SUDAH LAMA BERLALU KUNJUNGAN PAT SERTA DUA ANAK PEREMPUANNYA MEMANG SENTIASA KAMI NANTI-NANTIKAN.....CIARA SERTA ELISHA AMAT  TERUJA TIAP KALI PULANG KE SINGAPURA MAHUPUN KE SINI....

                                        SIFAT PAT YANG BEGITU MEMPERTAHAN FAMILI,AMAT-AMAT NIKEE HORMATI MALAHAN NIKEE SENDIRI TIDAK MAMPU UNTUK BERBUAT DEMIKIAN...PAT AKAN PASTIKAN BELIAU PULANG KE MALAYSIA PU DAN BERTEMU SANAK-SAUDARA WALAUPUN SESIBUK MANA SEKALI PUN.ANAK-ANAK SUDAH TENTU TERUJA UNTUK BERTEMU KAMI SEMUA....

                                        DI SINI NIKEE SERTAKAN FOTO-FOTO KAMI SEPANJANG PAT KE SINI AKHIR TAHUN LALU DARI PERTH AUSTRALIA...












CALEB














CALEB..ELISHA CIARA










YAYA &CIARA








MOMMY..DADDY...AUITY THERESA







ME.....CIARA & CALEB












WE ALL......HAPPY FAMILIES






COUSINS.......AZREEN..ME..MAL...JAN...GLADS...BOBY..ANGELA...PAT









FAMILIES AT DINNER TABLE




BEST BUDDIES........

CONGO BAR















SALAM  SEMUA!











RESEPI CONGO BAR INI NIKEE SEDIAKAN UNTUK FAIZ YANG INGINKAN SESUATU BUAH TANGAN BUAT SAUDARA KATANYA..FAIZ BERTANYA SEDAP KE KAK NIKEE NI..CONGO BAR...ADUHAI FAIZ...BOLEH LAA BAGI YANG GEMARKAN KEK ALA-ALA CHOCOLATE CHIPS NI VERSI CHEWY DAN SESUAI UTK MINUM PETANG..
NIKEE ADA SEDIAKAN SALAH SATU LAGI RESEPI CONGO BAR DALAM BLOG NI...KALAU TAK SILAP NAMANYA...CHCOCOLATE CHIPS BARS...YANG MEMBEZAKANNYA...CHOCOLATE CHIPS BAR MEMASUKKAN 2 JENIS GULA DI DALAMNYA.

JOM...APA PUN SESUAI KELAINAN CONGO ADALAH JAWAPANNYA.....RESEPI DI BAWAH;


 




















BAHAN;







150 G MENTEGA
220 G GULA PERANG
3 BIJI TELOR GRED A
315 G TEPUNG NAIK SENDIRI-AYAK
1/2 SUDU TEH GARAM- JIKA TIDAK MENGGUAKAN MENTEGA TAWAR
1 SUDU TEH ESEN VANILA
1 CAWAN COKLAT CHIPS @ PUTIH
1 CAWAN ALMONDS FLAKES


CARA;

PANASKAN OVEN PADA SUHU 170 C....SEDIAKAN TRAU 10X 10 INCI..
LETAKA KERTAS MINYAK.....LENSERKAN MENTEGA...

PUTAR MENTEGA,SERTA GULA SAMPAI PERANG....MASUKKAN TELOR SATU PERSATU..
MASUKKAN ESEN....MASUKKAN BAHAN KERING YG DI AYAK TADI SEDIKIT -SEDIKIT SAMPAI HABIS.
MASUKKAN CHOCLATE CHIPS DAN SETENGAH ALMONDS FLAKES.
RATA-RATAKAN DENGAN OFF SET SPATULA KE DALAM ACUAN TADI..TABURKAN SEPARUH LAGI ALMONDS FLAKES DAN SEDIKIT LEBIHAN CHOCOLATE CHIPS.....
BAKAR PADA 170 C SELAMA 30 MINIT....

SELAMAT MENCUBA....
 

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...