Friday, 27 April 2012
KERABU IKAN(MIANG PLA TOO)
SELAMAT..SALAM BERHUJUNG MINGGU...
APA MENU UNTUK TENGAHARI INI?MASIH TERCARI-CARI ATAU KIRA MUDAH SAHAJA MAKAN-MAKAN DI LUAR SAHAJA....PASTI ENAK.
UNTUK N3,HARI INI..KERABU IKAN KEMBUNG GORENG NI ADALAH MENU MUDAH SEBAGAI PEMBUKA SELERA..MUNGKIN ADA YANG MENYUKAI MENU..TAK KURANG JUGAK MERASAKAN TIADA YANG ISTIMEWA...
BAGI YANG NAK MENCARI KELAINAN...SILAH LAAN RESEPI DI BAWAH NI YER..
4 ekor ikan kembong-digoreng dan di ambil isinya.
4 biji bawang merah-dihiris halus
5 cm halia-dihiris nipis
1/4 cawan kacang tanah goreng-di tumbuk kasar
1 biji mangga muda-di hiris halus
2 sudu besar-daun ketumbar
2 sudu besar daun bwg -dihiris halus
1 biji bawang besar-didadukan
2 sudu besar sos ikan
BAHAN DIKISAR;
4 biji cili merah
2 biji cilipadi
CARA;
GAULKAN KESEMUA BAHAN KE DALAM BEKAS YG BESAR..GAULKAN RATA BERSAMA BAHAN YG DIKISAR HALUS TADI.....
SETELAH READY BOLEH DI MAKAN BERSAMA NASI DAN LAUK-LAUK YANG LAIN
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment