5-6 BIJI PISANG NANGKA,RAJA,ABU-BELAH 2
1/2 CWN GULA PUTIH
1 HELAI DAUN PANDAN- SIMPUL
2-3 KUNTUM BUNGA CENGKEH
SEDIKIT AIR- CUKUP HANYA UTK MELITUPI PERMUKAAN ATAS PISANG.
1 SUDU KECIL PERISA PANDAN@
1 SUDU KECIL PASTA PANDAN
SEDIKIT PEWARNA HIJAU EPAL
CARA;
AMBIL SEBIJI PERIUK......LETAKKAN PISANG YANG DI BELAH .....LETAKKAN AIR DAN MASUKKAN PASTA PANDAN ..MASUKKAN PERISA PANDAN..MASUKKAN DAUN PANDAN,GULA,CENGKIH.
HIDUPKAN API...MASAK DENGAN API SEDERHANA SELAMA 15 MINIT ATAU SAMPAI PISANG EMPUK DAN KUAH SEDIKIT LIKAT....
SEDIA UNTUK DI NIKMATI...
PESAN NIKEE;
JIKA ANDA MENGGUNAKAN PASTA PANDAN...SKIP PWEARNA HIJAU EPAL SEBAB PASTA PANDAN MEMANG BERWARNA HIJAU...
JIKA MELETAKKAN PERISA PANDAN..LETAKKAN WARNA HIJAU TADI...
SELAMAT MENCUBA!
|
No comments:
Post a Comment