Monday, 8 September 2014

PEGEDIL AYAM MUDAH









SALAM SEMUA!






PEDEGIL AYAM MUDAH INI ADALAH MAKANAN PELENGKAP JIKA ANDA SUDAH BUNTU UNTUK MENYEDIAKAN APA JUA MASAKAN MUDAH UNTUK ANAK-ANAK INI ADALAH ALTERNATIF TERBAIK.

JIKA ANDA MEMPUNYAI SAKI BAKI ISI AYAM YANG KURANG DI GEMARI SEPERTI DADA AYAM MAKA MASAKAN INI AMAT SESUAI SEKALI...



JOM KITA CUBA RESEPI INI:

















3-4 BIJI KENTANG RUSSET- KUPAS KULIT &GORENG
1 BATANG DAUN BAWANG- MAYANG HALUS
1 BATANG DAUN SADERI- MAYANG HALUS
2 SUDU BESAR BAWANG PUTIH GORENG
1 BIJI BAWANG HOLLAND- MAYANG HALUS
1 SUDU KECIL SERBUK SECUKUP RASA MAGGI
SEDIKIT PERISA- JIKA SUKA
GARAM
1 SUDU KECIL LADA HITAM@ SULAH
200 G DAGING AYAM KISAR
5 SUDU BESAR SERBUK ROTI PUTIH
1 BIJI TELOR- UNTUK MENCELUP PEGEDIL
MINYAK 2 CAWAN - UNTUK MENGGORENG PEGEDIL



CARA:




CAMPURKAN KE SEMUA BAHAN YAG DI HANYAKAN DI ATAS...SILA SESUAIKAN RASA.....

AMBIL TELOR DAN KEPUK SAMPAI RATA..KETEPIKAN.

PANASKAN MINYAK UNTUK MENGGORENG.

KEPALKAN PEGEDIL SEPERTI JEJARI SEPERTI DI DALAM FOTO DI ATAS DAN CELUPKAN TELOR GORENG PADA API YANG SEDERHANA SEHINGGA MASAK....PASTIKAN PEGEDIL GARING BARULAH DI ANGKAT DAN TOSKAN MINYAKNYA.

BOLEH DI HIDANGKAN BERSAMA MEE SUP.SOTO AYAM SERTA DI MAKAN BERSAM CILI SOS.



 

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...