Thursday, 20 August 2015

COCONUT AND PASSIONFRUITS BARS...TERAMAT SEDAP SERTA MUDAH DI SEDIAKAN.......










SALAM   SEMUA!




FENOMENA KEDUT DAH TIBA MELANDA SANA SINI...TAPI SAYA SUDAH PUN KONGSIKAN BROWNIE KEDUT ......RESEPI YG KEDUT..PASTINYA BROWNIES KEDUT.....APA PUN BUKAN PEMINAT TEGAR BROWNIE KEK..LEBIH MENGGEMARI BROWNIE KEK YG NYATA LAGI SEDAP DAN KURANG MANIS.
RESEPI KALI INI..GANTIAN BARU UNTUK KITA BERTUKAR KE RESEPI BAR YANG LAGI ENAK..SELAIN YANG KEDUT-KEDUT....
UNTUK RESEPI BAR ATAU KEPINGAN ENAK KALI INI....AMAT SIMPLE MUDAH DI SEDIAKAN.
MENGGUNAKAN BUAH SARI MARKISA SERTA KELAPA...SAYANG KALAU TAK MENCUBANYA!



JOM KITA INTAI RESEPI DI SINI:
 













125 G MENTEGA
190 G COKLAT PUTIH
170 G GULA KASTER(150 G)NIKEE KURANGKAN..
90 G KELAPA PARUT KERING
2 BIJI TELOR- PUKUL SEDIKIT
125 G TEPUNG GANDUM
1 SUDU KECIL BAKING POWDER
1/2 CAWAN PERAHAN JUS MARKISA

HIASAN: GULA ICING



CARA:

PANASKAN OVEN PADA SUHU 180 @ 160C
GRISKAN TIN BERSAIZ 11x7 INCI

CAIRKAN MENTEGA BERSAMA COKLAT PUTIH DI ATAS PERIUK YANG BERISI AIR....
KACAU RATA SEJUKKAN SEBENTAR.

MASUKKAN GULA KE DALAM ADUNAN TADI GAULKAN RATA-RATA.
MASUKKAN KELAPA DAN TELOR GAUL LAGI...AKHIR SEKALI MASUKKAN JUS MARKISA...
TUANG KAN KE TIN DAN BAKAR HINGGA MASAK SELAMA 40 MINIT.
SEJUKAN DAN HIRISKAN MENGIKUT SAIZ ANDA SUKAI..

BAR INI AMAT SESUAI DI HIDANGKAN PADA OPEN HOUSE,MAJLIS ARI JADI,JAMUAN MINUM TEH,COCKTAIL PARTY DAN MAJLIS MENYAMBUT TETAMU YANG SEDERHANA!

SELAMAT MENCUBA!



 




2 comments:

  1. bila nak cuba ni.. asyik2 buat choc cake jer

    ReplyDelete
  2. RUSLANAFIQ...BOLEH GANTI DENGAN OREN.LEMON..APPLE

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...