125 G MENTEGA
190 G COKLAT PUTIH
170 G GULA KASTER(150 G)NIKEE KURANGKAN..
90 G KELAPA PARUT KERING
2 BIJI TELOR- PUKUL SEDIKIT
125 G TEPUNG GANDUM
1 SUDU KECIL BAKING POWDER
1/2 CAWAN PERAHAN JUS MARKISA
HIASAN: GULA ICING
CARA:
PANASKAN OVEN PADA SUHU 180 @ 160C
GRISKAN TIN BERSAIZ 11x7 INCI
CAIRKAN MENTEGA BERSAMA COKLAT PUTIH DI ATAS PERIUK YANG BERISI AIR....
KACAU RATA SEJUKKAN SEBENTAR.
MASUKKAN GULA KE DALAM ADUNAN TADI GAULKAN RATA-RATA.
MASUKKAN KELAPA DAN TELOR GAUL LAGI...AKHIR SEKALI MASUKKAN JUS MARKISA...
TUANG KAN KE TIN DAN BAKAR HINGGA MASAK SELAMA 40 MINIT.
SEJUKAN DAN HIRISKAN MENGIKUT SAIZ ANDA SUKAI..
BAR INI AMAT SESUAI DI HIDANGKAN PADA OPEN HOUSE,MAJLIS ARI JADI,JAMUAN MINUM TEH,COCKTAIL PARTY DAN MAJLIS MENYAMBUT TETAMU YANG SEDERHANA!
SELAMAT MENCUBA!
|
bila nak cuba ni.. asyik2 buat choc cake jer
ReplyDeleteRUSLANAFIQ...BOLEH GANTI DENGAN OREN.LEMON..APPLE
ReplyDelete