Monday, 7 September 2015

OMBAK RINDU










SALAM  SEMUA!



KALI INI NIKEE MASIH LAGI TERHENJUT-HENJUT HENDAK MEMUATKAN ENRY BLOG INI......MAAF !KESIBUKKAN YANG MELAMPAU MENYEBABKAN BANYAK URUSAN TAK DAPAT DI ELAKKAN.....


BISKUT YANG DI PAPARKAN DI SINI ADALAH ANTARA YANG DI TEMPAH OLEH RAKAN SAHABAT DI FACEBOOK...WALAUPUN NIKEE TIDAK MENJALANI BISNESS MEMBUAT KEK SECARA SERIUS..TAPI NIKEE MASIH MEMENUHI PERMINTAAN JIKA PERLU....

AIDIL FITRI BARU- BARU INI PENUH DENGAN SUPRISED!BANYAK KUKIS TERJUAL DAN SEMUANYA PREMIUM DAN MEMENUHI CITARASA KEBANYAKKAN PARA PEMBELI......

BAGI YANG BELUM MENCUBA KUKIS MEWAH INI JOM SALIN DAN SIMPAN RESEPI ENAK INI.









BY: AZLITA MASAM MANIS






 250 G BUTTER
70 G GULA HALUS
90 G GULA PERANG
1 SUDU KECIL ESEN VANILA
1 SUDU KECIL BUTTER FLAVOUR
1 SUDU TEH PERISA MOCCA
5 G NESCAFE-}CAMPURKAN AIR JADIKAN PES
5 G AIR PANAS-}CAMPUR NESCAFE
1 BIJI TELOR
330 G TEPUNG GANDUM
30 G SUSU TEPUNG
8 G SERBUK KOKO
3 G SODA
200 G RICE CHOC
60 G CORNFLAKES- KISAR @TUMBUK KASAR
80 G ALMOND NIBS- PANGGANG SEBENTAR



HIASAN:

COKLAT PUTIH CAIRKAN
BADAM BIJI- PANGGANG HINGGA RANGGUP


CARA;

SATUKAN SEMUA BAHAN KERING......AYAK SEELOKNYA.
PUTARKAN MENTEGABERSAMA GULA SERTA SEMUA PERISA.NESCAFR HINGGA MENJADI PES LEMBUT

MASUKKAN TELOR...GAULKAN RATA.MASUKKAN BAHAN KERING...
AKHIR SEKALI MASUKKAN CHOC RICE,ALMOND NIBS SERTA CORNFLAKES DAN GAUL RATA...

BAKAR PADA SUHU 170 DAN BAKAR DALAM TEMPOH 20-25 MINIT.


APABILA SUDAH SEJUK....PAIPKAN COKLAT PUTIH DAN HIASI DENGAN ALMOND....TUNNGU COKLAT SEDIKIT KERAS...SIMPAN DALAM BEKAS KEDAP UDARA....



SELAMAT MENCUBA
 


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...