JEM NENAS- BULATKAN DALAM 10G ....
1 KG TEPUNG GANDUM
2 SUDU BESAR GULA ICING
3 BUKU BUTTER MASIN
3 BIJI KUNING TELOR
SEDIKIT AIR BATU- JIKA PERLU...
CARA;
GENTELKAN SEMUAA INTI NENAS...LUMURKAN JEJARI DENGAN MINYAK MASAK DAN GENTELKAN PERLAHAN-LAHAN DALAM 10 G....
KRIMKAN BUTTER DAN GULA SAMPAI SA BERKRIM LETAK TELOR DAN SATUKAN TEPUNG GANDUM....GAULKAN MESRA..MASUKKAN AIR AIS JIKA PERLU...
ANDAIKAN KATA ADUNAN TIDAK LEMBUT ULI LAGI DENGAN BUTTER SEHINGGA ADUNAN BENAR-BENAR LEMBUT...\REHATKAN DLAM 20 MINIT..
CANAI DAN TERAP DENGAN ACUAN TAT NYONYA...
LETAKKAN INTI NENAS DAN RATA KAN SEDIKIT....
BAKAR SELAMA 15 MINIT PADA API 160 C....
|
salam.nak tanya..ada resepi inti nenasnya?
ReplyDelete