Wednesday, 9 September 2015

TAT NENAS SEDAP...MUDAH SERTA ENAK SANGAT!
















SALAM   SEMUA!







BANYAK RESEPI TAT NENAS YG TELAH NIKEE CUBA SEBENARNYA..IANYA DATANG DALAM PELBAGAI RASA....TIADA BANYAK BEZA...

UNTUK RESEPI YANG DI FOTO EHSAN TEMAN SEWAKTU DALAM AIRLINES KATANYA RESEPI IBU MERTUA!TELAH PUN MENCUBAI RESEPI PUAN LAILY NI AMAT SEDAP DAN ENAK SEKALI...

JOM KITA INTAI!





















JEM NENAS- BULATKAN DALAM 10G ....

1 KG TEPUNG GANDUM

2 SUDU BESAR GULA ICING

3 BUKU BUTTER MASIN

3 BIJI KUNING TELOR

SEDIKIT AIR BATU- JIKA PERLU...




CARA;


GENTELKAN SEMUAA INTI NENAS...LUMURKAN JEJARI DENGAN MINYAK MASAK DAN GENTELKAN  PERLAHAN-LAHAN DALAM 10 G....


KRIMKAN BUTTER DAN GULA SAMPAI SA BERKRIM LETAK TELOR DAN SATUKAN TEPUNG GANDUM....GAULKAN MESRA..MASUKKAN AIR AIS JIKA PERLU...
ANDAIKAN KATA ADUNAN TIDAK LEMBUT ULI LAGI DENGAN BUTTER SEHINGGA ADUNAN BENAR-BENAR LEMBUT...\REHATKAN DLAM 20 MINIT..

CANAI DAN TERAP DENGAN ACUAN TAT NYONYA...
LETAKKAN INTI NENAS DAN RATA KAN SEDIKIT....
BAKAR SELAMA 15 MINIT PADA API 160 C....









 


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...