Friday, 13 May 2016

PASTA VERCIMELLI BERSARDIN

















SALAM  SEMUA!









PASTA VERCIMELLI  INI AMAT SESUAI UNTUK DI GORENG....ANTARA...MENU KEBIASAAN YANG DI MASAKKAN MENGGUNAKAN BAHAN UTAMA SEPERTI BAWANG PUTIH..IKAN SARDIN TIN ATAUPUN TUNA TIN..

MENU NIKEE KALI INI MENGGUNAKAN SARDIN TIN....







 




















JOM SEMAK RESEPI MUDAH INI DAN SEDIAKAN UNTUK SARAPAN PAGI MAHUPUN DI WAKTU MAKAN MALAM BERSAMA KELUARGA...



















1 PEKET PASTA VERCIMELI- REBUS.TOS DAN GAULKAN BERSAMA MINYAK

BAHAN TUMIS;


1 TIN IKAN SARDIN- TOSKAN SOSNYA...HANCURKAN ISINYA
1 BIJI BAWANG MERAH- MAYANG HALUS
1 ULAS BAWANG PUTIH- CINCANG
 2 BIJI CILI PADI- TUMBUK HALUS
SEDIKIT LADA JEPUN- DADUKAN
GARAM
SEDIKIT GULA
SEDIKIT LADA SULAH
PERISA KNORR IKAN BILIS- JIKA SUKA
3 SUDU BESAR MINYAK ZAITUN UTK MENUMIS
SEDIKIT HERBA DILL@ OREGANO@ CORRIENDER- IKUT PILIHAN ANDA.
1/2 BIJI AIR PERAHAN LEMON
SEDIKIT PARUTAN KULIT LEMON



CARA ;









PIJARKAN MINYAK TUMISKAN SEMUA BAHAN TADI..MASUKKAN SARDIN,MASUKKAN PERISA DAN JUGA PASTA.




MASUKKAN LADA JEPUN,GAULKAN..MASUKKAN PERAHAN LEMON DAN JUGA PARUTAN  KULIT LEMON..




ANGKAT DAN SEDIA UNTUK DI HIDANGKAN......











SELAMAT MEMASAK!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...