Thursday, 21 November 2013
ROYCES DEATH BY CHOCOLATE.....
SALAM SEMUA!
CERITA PASAL COCO..RASANYA NIKEE MEMANG PENGEMAR COKLAT.COCO ITU MEMANG UNIK SEADANYA.
HAL KEK,BISKUT SERTA DESSERT YANG BERASASKAN COCO JARANG DI LIHAT DI RUANGAN LAMAN NIKEE..NAK TAHU KENAPA?ANAK-ANAK NIKEE TIDAK BEGITU MENGEMARI MASAKAN BERASASKAN COCO.
SETELAH BERATUS KALI MEMBUAT KEK COCO SEBELUM MENJADI BLOGGER LAGI ,NIKEE NAK BERKONGSI LAH KEK NIKEE DI SINI..TIADA YANG SPECIAL TETAPI PUAS HATI SEBAB DAPAT MENAMPUNG KELEMAHAN BLOG LAMAN YANG MEMANG MEMPUNYAI PELBAGAI KELEMAHAN DI SINI...TERUTAMANYA TIADA COKLAT KEK DI BLOG INI...
KEK DEATH BY CHOCOLATE IN AMAT INDAH KEJADIANNYA DAN PASTI RAMAI PENGEMAR COCO YANG TEGAR AKAN SUKA AKAN CITARASANYA...
INSYAALLAH DI MASA YANG AKAN DATANG NIKEE AKAN CUBA RESEPI LAIN LAGI DAN KITA KONGSI DI LAMAN DAPUR HELEN....
INTAI RESEPI INI;
DEATH BY CHOCOLATE;
SUMBER; INTERNET
2 CWN TEPUNG
2 CWN GULA PERANG- JIKA TAK SUKA MANIS 1 1/2 CWN
1 CWN KOKO
4 TBSP TEPUNG JAGUNG
SECUBIT GARAM
1 1/2 TSP BAKING SODA
3/4 TSP BAKING POWDER-1/2+1/2 SUDU TEH (3/4)
1 CWN MINYAK JAGUNG
1 CWN SOUR CREAM@ YOGURT@BUTTERMILK
4 BIJI TELOR SEGAR(BUANGKAN PUSATNYA)
100 ML AIR+1 SUDU BESAR SERBUK KOPI SEGERA
200G CHOCOLATE CHIPS @ CHOCOLATE BAR -CINCANG.
ACUAN; 9 BULAT
BAKAR; 175'C
50-55 MINIT
GANACHE TOPPING;
200 G COOKING CHOCOLATE
200 G HEAVY CREAM
CARA;
CAMPURKAN KESEMUA BAHAN DI ATAS SAMPAI BERCAMPUR SEBATI..DAN PALING AKHIR SEKALI GAULKAN CHOCOLATE CHIPS..
SEDIAKAN UNTUK DI BAKAR..
APABILA MASAK SEDIA UNTUK DI HIASKAN DENGAN GANACHE DI ATASNYA..
INI CHOCLATE ROYCES DARI KOREA YNG MEMANG MAHAL DAN SEDAP..NIKEE MEMBUAT LAPISAN DI ANTARA 2 KEK..DAN DI HIAS DARI DALAM DAN LUAR.
JIKA HENDAK MENDAPAT CHOCOLATE IN KENALAH KE MIDVALLEY DI KIOSK ROYCES DI HADAPAN COLD STORAGE..
SEJUKKAN DI DALAM PETI AIS..CHOCOLATE CAKE ENAK DI NIKMATI PADA SUHU BILIK ATAU PANSKAN 20 SAAT DI DALAM MIKROWAVE SEBELUM MENIKMATINYA...
Labels:
KEK COKLAT
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment