RESEPI BUTTERCREAM FROSTING :JUICY CAFE
350 GRAM CREAMWELL
150 GRAM UNSALTED BUTTER
200- 250 GRAM GULA ICING
2 SUDU KECIL ESEN VANILA
20 GRAM AIR BIASA/ CREAM/SUSU SEGAR SEJUK
CARA;
PUTARKAN BUTTER BERSAMA CREAMWELL DI KELAJUAN YANG LAJU.
APABILA SUDAH BERKRIMDAN RINGAN,MASUKKAN GULA ICING YANG DI AYAK PERLAHAN-LAHAN PADA KELAJUAN SEDERHANA.
APABILA SUDAH BERCAMPUR RATA,LAJUKAN PEMUTAR ELEKTRIK ANDA PUTAR LAGI..SAMPAI GEBU..
LETAKKAN ESEN PUTAR SEKITAR 8 MINIT,HINGGA KRIM RINGAN.....JIKA KRIM TERLALU PADAT LETAKKAN AIR,SUSU,ATAU KRIM PEKAT.
JUMLAH CECAIR YANG DIGUNAKAN ADALAH UNTUK LOOSEKAN SEDIKIT FROSTING INI.
PERISA DALAM FROSTING INI BOLEH DI GANTIKAN DALAM PELBAGAI PERISA;
LEMON
ORANGE
BLUEBERY
MOCCA
COKLAT
PANDAN
BOLEH JUGA MENGGANTIKKAN PERISA NUTELLA,LETAKKAN 1/2 CAWAN NUTELLA.
MOCCA PULA GUNAKKAN MOCCA PASTA DRI JENAMA KOPOE KOPEO DARI INDONESIA BEGITU JUGA PANDAN....MAHUPUN GULA MELAKA..GUNAKKAN GULA MELAKA YG DI CAIRKAN DAN DISEJUKKAN.
JIKA SUKA KARAMEL LETAK 1/2 CAWAN SOS KARAMEL.
SELAMAT MENCUBA SEMUA!
|
No comments:
Post a Comment