1 CAWAN TEPUNG BERAS 1 SUDU BESAR TEPUNG GANDUM 1/3 CAWAN TEPUNG JAGUNG 2 SUDU BESAR TEPUNG UBI KAYU 3 SUDU BESAR GULA KASTER HALUS 2 SUDU BESAR BIJAN PUTIH 2 SUDU BESAR KELAPA PARUT SEGAR 1 CAWAN AIR 1 SUDU KECIL PEWARNA KUNING TELOR@SEDIKIT SERBUK KUNYIT 1 SUDU KECIL GARAM HALUS MINYAK UNTUK MENGGORENG PISANG: PISANG ABU PISANG RAJA PISANG TANDUK PISANG NANGKA #SEMUA PISANG DI BELAH 3,MANAKALA PISANG TANDUK DI HIRISKAN SEDIKIT MENYERONG SERTA NIPIS... CARA: SATUKAN SEMUA BAHAN KERING UNTUK BAHAN CELUPAN PISANG GORENG, KACAUKAN BERSAMA AIR SAMPAI BANCUHAN BENAR-BENAR SEBATI. SILA GUNAKAN MINYAK YG DALAM SERTA BANYAK UNTUK MENGGORENG PISANG INI. PISANG DI GORENG DAN DI CELUP KE DALAN BAHAN CELUPAN TADI. PASTIKAN DI GORENG SAMPAI GARING.HIDANGKAN PANAS-PANAS UNTUK JUADAH MINUM PETANG. |
Tuesday, 10 March 2015
PISANG GORENG ALA SIAM@KLUAY TOD
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
look nice :)
ReplyDelete