7 TBSP MENTEGA 1 3/4 CAWAN TEPUNG NAIK SENDIRI 1 TSP BAKING POWDER 4 TSP SERBUK KAYU MANIS 1/4 CAWAN GULA MERAH BIASA 1 BIJI TELOR A 4 TBSP JEM OREN@ MARMALADE 3 TBSP SUSU SEGAR@KOTAK- TAMBAH JIKA PERLU HIASAN; 4 TBSP GULA AISING 2 TBSP JUS OREN SEGAR@KOTAK SEDIKIT SAGATAN KULIT OREN CARA: PANASKAN OVEN API ATAS BAWAH PADA SUHU 160C. GRISKAN LOAF PAN BIASA .... AMBIL BAHAN KERING AYAK BEBERAPA KALI..AMBIL BUTTER CAMPURKAN DAN BIARKAN TERJADI BREAD CRUMBS. AMBIL MANGKUK LAIN..CAMPURKAN TELOR,JEM,SUSU,..KACAU SEBATI DAN KETEPIKAN. SATUKAN BAHAN BASAH DAN KERING..GAULKAN PERLAHAN -LAHAN MENGGUNAKAN SPATULA ...JIKA ADUNAN TERLALU PEKAT MASUKKAN LAGI SUSU SEHINGGA ADUNAN DAPAT DI KACAU MUDAH TAPI BUKAN CAIR TAU. MASUKKAN KE ACUAN LOF DAN BAKAR SEHINGGA MASAK 1 15MINIT.....ATAU HINGGA MASAK. BIARKAN SEJUK DALAM 1 JAM 15 MINIT...LEPAS TU SIRAM GLAZING ICING DI ATASNYA....DECO DENGAN SAGATAN KULIT OREN.. SEDIA UNTUK HIDANGAN MINUM PETANG. |
No comments:
Post a Comment