500 G KAROT- POTONG BULAT NIPIS
1/2 SUDU TEH GARAM
1 1/2 TSP GULA MERAH@ BIASA
40 G BUTTER TANPA GARAM
1 1/2 SUDU BESAR DAUN PASLI- CINCANG SEGAR
CARA;
POTONG KAROT BULAT SEPERTI DI FOTO,MASUKKAN KE DALAM FRYING PAN.LETAK SEDIKIT AIR SEJUK....
MASUKKAN GARAM,GULA SERTA BUTTER...MASAK HINGGA AIR MENDIDIH ....KACAU DAN MASAK SAMPAI EMPUK DAN BERKILAT
MASUKKAN PASLI,KACAU MESRA DAN HIDANGKAN BERSAMA STEAK,CHIC CHOPS,LAMB CHOPS SERTA HIDANGAN BERASASKAN NASI.
SELAMAT MEMASAK! |
Paling suka makan carrot, husband pon suka. lepas ni memang boleh try buat. Hehehehe Thanks share resepi :)
ReplyDelete