Thursday 19 May 2016

PASTA BAWANG PUTIH DAN MINYAK ZAITUN











SALAM  SEMUA!



PASTA ADALAH MAKANAN KEGEMARAN NIKEE SENANG DI MASAK DAN SEDAP..UNTUK RESEPI KLASIK INI.

RESEPI KLASIK ITALY INI HANYA MENGGUNAKAN BEBERAPA BAHAN SAHAJA UNTUK DI MASAK,JADI SEMUANYA HARUSLAH DARI BAHAN-BAHAN YANG BERKUALITI...HMMM!
ADA YANG MENCUBA TAK.....JOMM 



















 


















4OOG SPAGHETTI@VERCIMILI- REBUS ,TOSKAN GAUL SEDIKIT MINYAK-KETEPIKAN
90 ML/6 SUDU BESAR MINYAK ZAITUN
1-4 BAWANG PUTIH
21-2 CILI MERAH KERING- POTONG SEPERTI DI FOTO
SEGENGGAM DAUN SUP
2 SUDU BESAR BAWANG PUTIH GORENG-UNTUK HIASAN
GARAM-OPTIONAL
SEDIKIT LADA SULAH- OPTIONAL








CARA;





PANASKAN SEDIKIT MINYAK ZAITUN..MASUKAN CILI DAN BAWANG PUTIH ..GORENG SAMPAI WANGI DAN GARING.


ANGKAT...


KELUARKAN CILI JIKA SUKA...MASUKKAN PASTA TADI KE DALAM MINYAK TUMISAN TADI..GAUL RATA...



SEDIA UNTUK DI HIDANGKAN.....








 
















PASTA NI JUGA BOLEH DI GORENG TERUS SELEPAS MINYAK BAWANG PUTIH DI SEDIAKAN..TAMBAH GARAM DAN ADA SULAH JIKA SUKA..


MASAKKAN ITALI INI DI MASAK MUDAH SEMATA-MATA.....


SEBELUM DI HIDANGKAN...TABBURKAN BAWANG PUTIH GORENG DAN.....HIASANKANLAH DENGAN TABURAN DAUN SUP......





TIPS;


SEMASA MENCELUR PASTA PASTIKAN ANDA MELETAKKAN BANYAK GARAM UNTUK MASINKAN PASTA SEMULA JADI MEMANDANG PASTA INI DI GAULKAN DI   DALAM MANGKUK TANPA MENGGUNAKAN API...

TIPS NIKEE GAULKAN TERUS DAN LETAKKAN GARAM JIKA PERLU...




 


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...