Monday, 19 November 2012

MANGO AND STRAWBERRIES SMOOTHIES


SALAM SEMUA!
 


SELAMAT BERCUTI SERTA BERISTIREHAT BERSAMA FAMILI..HMM NIKEE HANYA DI RUMAH SAHAJA SEPANJANG NOVEMBER NI BERMULA..HINGGALAH KE SAAT INI MASIH LAGI MELEPAK DI RUMAH.

   PADA MINGGU LALU,KAMI BEREMPAT BANYAK MENGHABISKAN MASA DI SEKITAR SHOPPING MALLS DI SEKITAR LEMBAH KELANG..KAMI KE SETIA MALL DI SETIA ALAM ATAS ALASAN YAYA NAK MENDAPATKAN SELUAR TRIBAL DI BUTIK H & M...

 SEPANJANG BERGELAR ANAK KAPAL SEBAGAI PRAMUGARI MAS NIKEE DAH TERBIASA DAH DENGAN BRAND PAKAIAN DARI GEDUNG  H&M DI LONDON NI..HMM MURAHLAH TETAPI TAK SEMUA MEMENUHI HATI MASA TU...

   ANJAKAN FESYEN YG KEMBALI DARI ZAMAN 80AN..HINGGA KE AWAL 90AN..ALANGKAH KELAKAR BILA DI LIHAT PLATFORM SHOES YG DI PAKAI SEKARANG..TERNYATA..NI PULAK PENGARUH DARI ZAMAN 70AN..DAN HANYA DI KENAKAN OLEH MEREKA YG BERGELAR DRAG QUEENS PADA MASA TU..

  KEHENDAK YAYA DI PENUHI..BANYAK JUGALAH YG DI BORONGNYA...

TINGGALKAN KISAH SI YAYA OK....KEMBALILAH  KEPADA MENU DI BAWAH..BILA BALIK DARI JALAN-JALAN TU..TERUS BUKA FRIDGE TERPANDANG STRAWBERRIES PEMBERIAN AUNTIE USHA DARI JAKARTA..WAH,,JOMBUAT SMOOTHIES YAYA..

SEMAK RESEPI;

MANGO AND STRAWBERRIES SMOOTHIES;
RESEPI-NIKEE


5-6 BIJI BUAH STRAWBERI

2 CAWAN AISKRIM VANILLA

1 CAWAN  SUSU F&N LOW FAT

3 SUDU BSR GULA PASIR

1 BIJI MANGO  MASAK

MESIN PENGISAR


CARA;

BLEND SEMUA BENDA DI DALAM MESIN PENGISAR SAMPAI MENJADI LIKAT DAN MESRA...MASUKKAN KE DALAM GELAS KEGEMARAN DAN NIKMATI DENGAN SEGERA.HIASAN- BEBERAPA POTONGAN BUAH MANGGA MASAK.
PESAN NIKEE;


 BOLEH DI GANTIKAN AIS KRIM KEPADA..YOGURT BERPERISA BUAH-BUAHAN YG ANDA GEMARI

YOGURT YG TANPA PERISA JUGA BOLEH DI GUNAKAN.


ANDA JUGA BOLEH MEMASUKKAN PISANG,NANGKA,SERTA DRAGON FRUITS SERTA BEBERAPA JENIS YG LAIN SEPERTI RASBERI,BLUEBERI JIKA MUSIM..

         SELAMAT MENCUBA
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...