Thursday, 28 November 2013
CORNBEEF BERTELOR
SALAM SEMUA!
CORNBEEF ADALAH MAKANAN DI DALAM TIN YANG AMAT DIGEMARI OLEH SUAMI NIKEE..MANAKALA NIKEE LAGI SUKA MENGGUNAKAN CORNBEEF UNTUK MEMBUAT SANDWICH,BRUSCETTA ATAU BISKUT LEMAK BAKAR BERCORNBEEF..
KEBANYAKKAN CORNBEEF YANG DI JUAL DI MALAYSIA HALAL DAN SELAMAT UNTUK DI GUNAKAN..ANTARANNYA JENAMA HIGHWAY,LIBBY ATAU KUMPULAN BARKATH..MEMANG SEDAP! SERTA HALAL.
HARI INI NIKEE KONGSIKAN DULU..RESEPI MUDAH YANG SELALU KAMI NIKMATI..DI RUMAH BERSAMA ROTI DI WAKTU PAGI..CARA MASAKAN INI JUGA BOLEH DI MASAK UNTUK PAI,ROTI GULUNG SERTA QUICHES..MEMANG SEDAP.
JOM INTAI RESEPI;
1 TIN CORNBEEF
1 BIJI BAWANG MERAH BESAR
1 BIJI TELOR AYAM- DI PUKUL SEDIKIT
PERISA
LADA SULAH
2 SUDU BUTTER-UTK MENGGORENG
CARA;
PANASKAN KUALI..MASUKKAN BUTTER TUMISKAN BAWANG SAMPAI WANGI,MASUKKAN PULA CORNBEEF TADI..
MASUKKAN PULA,PERISA SERTA LADA SULAH.
GORENG GARING CORNBEEF ....APABILA SUDAH GARING SERTA KERING ANGKAT DAN HIDANGKAN
BOLEH DI MAKAN BERSAMA NASI PANAS ATAUPUN ROTI.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Telur tu untuk apa pula dan masa bila man pakai?
ReplyDelete