| 
 
 
 
 
 
 
 BY: AZLITA MASAM MANIS
 
 
 
 
 
 
 250 G BUTTER
 70 G GULA HALUS
 90 G GULA PERANG
 1 SUDU KECIL ESEN VANILA
 1 SUDU KECIL BUTTER FLAVOUR
 1 SUDU TEH PERISA MOCCA
 5 G NESCAFE-}CAMPURKAN AIR JADIKAN PES
 5 G AIR PANAS-}CAMPUR NESCAFE
 1 BIJI TELOR
 330 G TEPUNG GANDUM
 30 G SUSU TEPUNG
 8 G SERBUK KOKO
 3 G SODA
 200 G RICE CHOC
 60 G CORNFLAKES- KISAR @TUMBUK KASAR
 80 G ALMOND NIBS- PANGGANG SEBENTAR
 
 
 
 HIASAN:
 
 COKLAT PUTIH CAIRKAN
 BADAM BIJI- PANGGANG HINGGA RANGGUP
 
 
 CARA;
 
 SATUKAN SEMUA BAHAN KERING......AYAK SEELOKNYA.
 PUTARKAN MENTEGABERSAMA GULA SERTA SEMUA PERISA.NESCAFR HINGGA MENJADI PES LEMBUT
 
 MASUKKAN TELOR...GAULKAN RATA.MASUKKAN BAHAN KERING...
 AKHIR SEKALI MASUKKAN CHOC RICE,ALMOND NIBS SERTA CORNFLAKES DAN GAUL RATA...
 
 BAKAR PADA SUHU 170 DAN BAKAR DALAM TEMPOH 20-25 MINIT.
 
 
 APABILA SUDAH SEJUK....PAIPKAN COKLAT PUTIH DAN HIASI DENGAN ALMOND....TUNNGU COKLAT SEDIKIT KERAS...SIMPAN DALAM BEKAS KEDAP UDARA....
 
 
 
 SELAMAT MENCUBA
 
 | 
No comments:
Post a Comment