Monday, 17 September 2012

CAMERON HIGHLAND
PIPI DAN YAYA ..PETIK BUAH STRAWBERRI...BESTKAN SEBAB DIA ALL PAW SALAH KEBUN..


SALAM SEMUA...

KE MANA CUTI PANJANG BARU-BARU NI..MESTI RAMAI YG BERCUTI,SHOPPING DAN RAMAI JUGA YG  BERTANDANG KE OPEN HOUSE..

SEHARI DUA NIKEE BERCUTI PANJANG DARI MEMASAK..MEMASAK JUGA TAPI YG SIMPLE SAHAJA GITU.KAMI JUGA BANYAK MEMENUHI JEMPUTAN RUMAH TERBUKA..REZEKI JANGAN DITOLAK..MAKAN FREEKAN.

BAGI YG GEMAR BERCUTI,INTAILAH FOTO-FOTO KAMI SEPANJANG TAHUN LALU YG MANA KAMI SEKELUARGA MENGHABISKAN MASA KE PERCUTIAN DALAM NEGERI SEPERTI KE CAMERON HIGHLAND.
KE SANA MEMANG BEST TAPI YG TAK BESTNYA TERPAKSA MENDAKI LERENGAN BUKIT SEBELUM SAMPAI ITULAH YG JENUH SERTA MEMERITKAN.

KUNJUNGAN KALI INI ADALAH KALI KEDUA,SETELAH HAMPIR BERTAHUN-TAHUN KAMI TAK KE SANA..BAGI YG SUKAKAN ADVENTURE SERTA SUKA BELI SAYUR BEST KOT,KALAU KE SANA.

JOM TINJAU GAMBAR-GAMBAR KAMI..

INI HAFIY DAN YAYA YG TENGAH MABUK MEMETIK BUAH STRAWBERRI KAT SEBUAH LADANG YG TERLETAK BERHAMPIRAN DENGAN HOTEL EQUATORIAL YG KAMI BERMALAM...TENGOKLAH GAMBAR YG PALING ATAS TU.

INI PULAK..FOTO KAMI SEMASA MENJENGAH SEBUAH KEBUN BERHAMPIRAN DENGA HOTEL STRAWBERRI PARK YG BERHAMPIRAN BUKIT TU...YG MANA BEST GAK..KEBUN NI MENANAM  BEBAGAI JENIS BUAH MARKISA DAN MENJUAL AIS KERIM MARKISA..MAK HAI SERONOKLAH BUDAK-BUDAK NI...

YAYA,PIPI,NENEK MILAH DAN AMI...INI PULAK FOTO AMI YG LUPA DIRI MEMAKAN AIS KERIM NYA..DAHLAH SEJUK....BANYAK JUGALAH WANG DI BELANJAKAN TUK MEMBALI FRESHLY MADE AIS KERIM NI.....SEJUK...SAMPAI KE TULANG KERING PUN DIAM MAKAN SELAMBA JER.


FOTO YG LAST NI..AMI TENGAN MENIKMATI VIEW YG INDAH SEPANJANG BERJALAN SERTA RONDA-RONDA DI SANA

.
UNTUK PENGETAHUAN SEMUA..BANYAK TEMPAT YG DAPAT DI KUNJUNGI DI SANA..SELAIN MEMBAEI KEKTUS,SAYUR SERTA JAM..ANDA JUGA DAPAT MENGHABISKAN MASA DI BERINCANG PASAR MALAM YG PASTI MENGGAMIT RASA...PASAR MALAM NI ADALAH TRADE MARK BAGI CAMERON HIGH UNTUK MENARIK PARA PENCONG KE SANA...MALAHAN DI DADAKAN PADA SETIAP MALAM NON STOP.MUNGKIN DAH RAMAI YG BERKUNJUNG KE SANAKAN...APA PUN YG ADA LAKUKAN KE MANA PUN DESTINASI ANDA PASTIKAN ANDA SENTIASA ENJOY SEMASA ANDA BERSAMA KELUARGA SEPANJANG PERCUTIAN ANDA..


ADIOS!

AMI TENGAH ENJOY PUSING-PUSING DENGAN TOTO...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...