Friday, 28 December 2012

AURA AARON AZIZ AND JERICHO ROSALES.....SIAPA SANGKA!

SALAM SEMUA!


MALAM NI  NIKEE INGIN BERCERITA TENTANG DUA SELEBRITI YANG AMAT KUAT AURANYA DI KACA TV...SIAPA LAGI KALAU BUKAN SI JERICHO ROSALES DAN SI AARON AZIZ.


MUNGKIN RAMAI YANG TELAH MULAI LUPA AKAN PENAMPILAN JERICHO ROSALES PELAKON KACAK DARI FILIPINA INIKAN? SEHINGGALAH ADANYA ASTRO BELLA PADA TAHUN LALU ..TERIMA KASIH BELLA.


FOTO DI BAWAH AKAN MEMBAWA ANDA SEMUA KEMBALI MENGAMATI WAJAH JERICHO ROSALES SEORANG ANAK MUDA DARI KELUARGA YANG MISKIN TERPAKSA KAIS PAGI MAKAN PAGI MENOLONG IBUNYA ROSE BERNIAGA IKAN DI PASAR BASAH DI MANILA,JUGA BEKERJA SEBAGAI PIZZA BOY SEWAKTU BERUSIA 15 TAHUN DAN CUBA MENJADI PEMANDU LORI SEMASA USIA MUDA LAGI.

PERJALANAN HIDUP JERICHO MULA BERUBAH SETELAH BELIAU MULA MEMENANGI PERTANDINGAN BAKAT BARU MR POGI PADA 1996 DAN SEKALIGUS MENGUBAH KEHIDUPAN DIA SERTA FAMILINYA.


HARI NI JERICHO AMAT DI SEGANI DI FILIPINA DAN DI HORMATI DI SANA.SETAHU NIKEE LA JERICHO AMAT DI MINATI DI MALAYSIA KERANA LAKONAN HEBATNYA DALAM TELENOVELA "PANGAKO SAYO"....BERSAMA KRISTINE HERMOSA.

HARI INI NIKEE MENULIS KERANA KAGUM AKAN BAKAT MEREKA BERDUA NI..DARI TIADA APA-APA MEREKA MAMPU BERJAYA DAN MULAI DI SEGANI...PERKARA YANG SAMA JUGA BERLAKU PADA AARON AZIZ.


                                     GWAPO...HANSEM!SEBAGAI SALAH SATU PEMINAT JERICHO ROSALES YANG TEGAR..NIKEE MENONTON HAMPIR KE SEMUA TELENOVELA LAKONANNYA JUGA SEBAHAGIAN FILEM-FILEM YG DILAKONKAN OLEHNYA..

ANTARA DRAMA HEBAT JERICHO IALAH PANGAKO SAYO,SANAY WALA NANG WAKAS,KAHIT ISANG SAGLIT,DAHIL MAY ISANG IKAW,DAHIL PAG SA IBIG DAN GREEN ROSE...BELIAU JUGA BERLAKON BERSAMA PELAKON MALAYSIA IAITU CARMEN SOO DALAM DRAMA KAHIT ISANG SAGLIT...CUKUP HEBAT TELENOVELA NI.SEKALIGUS MENJADIKAN BATU LONCATAN PADA CARMEN SOO BERTAPAK DI FILIPINA..

FILEM HEBATNYA BERSAMA KRISTINE HERMOSA..FOREVERMORE,NGAYONG NANDITOKA..NASAAN KAMAN BERSAMA CLAUDINE BARRITO.MALAH BANYAK LAGI.
SEBENARNYA MEMINATI JERICHO ROSALES ADALAH SATU TERAPI YELAH DUDUK DI DEPAN TV SEMENTARA MENERUSKAN KERJA-KERJA YANG MASIH BELUM BERES..

BAYANGKAN  AURA JERICHO MELEKAT PADA ANAK NIKEE SI CALEB SEBAB NIKEE INGIN CALEB CUKUP BERMANIS MULUT SERTA MURAH DENGAN SENYUMAN ...BERLESUNG PIPIT SERTA SOFT SPOKEN SEPERTINYA..SYUKUR KELEBIHAN TU MEMANG HEBAT SEBAB CALEB ADA SEDIKIT AURA BERLESUNG PIPIT TU...NIKEE JUGA SUKAKAN JUDE LAW YG SENTIASA TERSENYUM DAN SEGAGAH STEVEN STRAITS....HAHAHA TU BERANGAN JER....

SEBAGAI PELAKON YANG DI SEGANI  JERICHO CUKUP TERTIB DALAM MENJAGA BATASANNYA SEBAGAI PELAKON HEBAT DI FILIPINA...DIA BEBAS DARI GOSSIP LIAR.

JERICHO JUGA ADALAH SEORANG PENYANYI YANG CUKUP HEBAT..MAMPU MENYANYI LAGU SENTIMENTAL YANG SEDAP ...PENULIS LIRIK LAGU PUITIS SERTA  PENCIPTA LAGU YANG CUKUP BERBAKAT..LAGU JERICHO YANG NIKEE MINATI IALAH YOU'RE BEAUTIFUL,HANGGAN NGAYON,IKAW, DAN MALAH BANYAK LAGI.

GANDINGAN HEBAT JERICHO DAN TIN TIN HERMOSA MENJADI IGAUAN PADA SEMUA BILA MELIHAT MEREKA CUKUP SERASI BERSAMA.BARU-BARU INI TIN TIN MENGAMBIL KEPUTUSAN UNTUK KEMBALI BERSAMA JERICHO DI DALAM TELENOVELA JUGA LAYAR PERAK..SETELAH NAMANYA HAMPIR DILUPAI SETELAH BERKAHWIN ..KINI TIN TIN BAHAGIA BERSAMA KELUARGANYA BOY SOTTO OYO DAN BABY ONDREA BLISS OYO...

KALAU KITA AMATI FOTO HUNK DAN HOT DI BAWAH TU..SIAPA LAGI KALAU BUKAN AARON AZIZ PELAKON BERBAKAT BESAR DARI SINGAPURA.


PERJALANAN HIDUP BELIAU CUKUP HEBAT TETAPI TAK SESUKAR HIDUP SI JERICHO YANG HIDUP MEREMPAT SEHINGGA IBUNYA BUTA DAN TERPAKSA BERLAPAR UNTUK TERUSKAN HIDUP.

AARON BERMULA SEBAGAI SEORANG PELAYAN DI HOTEL SAHAJA HAMPIR 9 TAHUN LAMANYA..MENUKAR KERJAYA SELEPAS MEMASUKI PERTANDINGAN MAN HUNT DI SINGAPURA..PENYERTAAN BELIAU JUGA MEBUKA JALAN UNTUK BERJAYA DAN MAJU JAUH LAGI....

AARON MEMULAKAN KARIER SEBAGAI PELAKON PADA 2005...SEKALI GUS KEKAL SAMPAI KE HARI INI.,WALAUPUN SUDAH BEKELUARGA.NIKEE BANYAK MENONTON DRAMA AARON DARI CINTA BOLLYWOOD,CINTA Q..SAMPAILAH SEKARANG AURA AARON CUKUP KUAT MUNGKIN SEBAB DIA BUKAN SAJA KACAK MALAH CUKUP MENANGKAP JIWA RAGA SESIAPA YANG MENONTON.


HARI NI KEHADIRAN AARON CUKUP DI GERUNI OLEH SEBAHAGIAN PELAKON LAIN DI MALAYSIA..TULAH KALAU JERICHO TAHU BERBAHASA MELAYU SUDAH LAMA DI MUNCUL DI DRAMA MELAYU DI SINI..KALI TERAKHIR JERICHO BERSAMA CARMEN SOO DAN FILEM BILUT BERSAMA SI ROSYAM NOOR.


AARON JUGA AMAT BAGUS DALAM MEMBAWA DIRINYA DAN CUKUP TELITI MENJAGA KEBAJIKAN FAMILINYA...DIYANA HALIK SERTA ANAK-ANAKNYA....FREE DARI GOSSIP LIAR

AARON DAN JERICHO AMAT SINONIM ..BERGELAR DUTA DALAM BEBERAPA PRODUK BARU SERTA SPOKE PERSON UNTUK BANYAK BADAN KEBAJIKAN..HEBATKAN!.

  TAG LINE..A BAD BOY
 TO A SENSITIVE GUY.......AARON AZIZ!
KESIMPULAN DI SINI...JERICHO ADALAH HEBAT DI MATA PELAKON DARI MALAYSIA SIAPA YANG TAK NAK MENJADI JERICHO ROSALES..NAMA HEBAT SATU-SATUNYA SAHAJA DI DUNIA INI...

JERICHO ADALAH SATU FENOMENA DI MALAYSIA....AARON ADALAH JERICHO BARU DI MALAYSIA..HEBAT!

DI SINI BOLEH DI KATA TAK SEMUA PELAKON ITU MAMPU MENJADI DRAMATIS YANG HEBAT SEPERTI RAHIM RAZALI,TARMIMI SIREGAR,AZEAN IRDAWATY,HARUNHASHIM..MALAH RAMAI LAGI......

KITA IMBAU SEKETIKA ,JERICHO JUGA CUKUP BERTANGGUNG JAWAB DALAM MENJAGA FAMILINYA MEMILIKI SEORANG ANAK LELAKI YANG BERUSIA 10 TAHUN BERNAMA SANTINO BERSAMA SEORANG MODEL IKLAN TERKENAL DI SANA KIA PALOMARES..IDENTITI SANTINO CUKUP PRIVACY KERANA JERICHO TAK SUKA ANAKNYA DI EKSPLOITASI OLEH ORANG RAMAI..MANAKALA AARON PULA LEBIH SUKA DI DAMPINGI OLEH FAMILINYA SEKALI GUS MENJADIKAN AARON AZIZ SEORANG FATHER FIGURE YG CUKUP  HEBAT DI MATA PEMINATNYA..KEHADIRAN DIYANA HALIK SELAKU PENGURUS AARON SEKALIGUS MENEMPIS SEKIRANYA ADA INSIDEN YANG TAK DI INGINI BERLAKU...HEBAT BUKAN....


AARON AZIZ NI CUKUP HEBAT BERLAKON BERSAMA KESEMUA PELAKON MUDA WANITA DI MALAYSIA PENDEK KATA SEMUANYA SESUAI BERSAMA..RITA RUDAINI,SITI SALEHA,NADIYA NISAA,MAYA KARI DAN RAMAI LAGI..

GITULAH HEBATNYA DUA PELAKON MUDA DARI DUA NEGARA YANG BERBEZA TAPI TERNYATA HAMPIR SERUPA....SEMOGA AURA HEBAT MEREKA NI MAMPU MENJADI SATU CONTOH TERBAIK UNTUK MEREKA DI LUAR SANA..TANPA USAHA KERAS MANAKAN KITA MAMPU BERJAYA..ADIOS!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...