Wednesday, 12 December 2012

CERITA JAJAN....TERPILIH SAHAJA

SALAM SEMUA!


 
KALI INI NIKEE NAK BERCELOTEH PULA HAL JAJAN.KALAU PASAL JAJAN NI PASTI   
ANAK-ANAK LAH YANG PALING SUKA MENJAMAH JAJAN NI....BETULKAN?


BAGI YANG SEDANG MENCARI JAJAN YANG BERKHASIAT RASANYA NILAH JAJAN YANG TERBAIK..

CUBA LIHAT KOTAK BISKUT DI ATAS TU..NILAH JAJAN YANG NAK NIKEE CERITAKAN.

RICHEESE NABATI WAFER KRIM KEJU..ADALAH BISKUT KELUARAN DARI NEGARA JIRAN INDONESIA YANG MEMANG MENDAPAT PENGANUGERAHAN SUPERBRANDS DI SANA..

NIKEE DAPAT TAHU TENTANG HAL NABATI NI PUN BARU SAHAJA DALAM 6 BULAN YANG LALU ..NIKEE KE PASAR SEGAR YANG BERHAMPIRAN DENGAN RUMAH..HARGANYA PUN BOLEH TAHAN SEBUNGKUS WAFER NABATI NI DALAM 80 SEN..CALEB SUKA SANGAT SEBAB SEDAP PENUH RASA CHEESE.


RICHEESE AHH NI PULA,JAJAN DENGAN TRIPLE CHEESE..HMM MANIS SEDIKIT TAPI MELETUP RASA CHEESENYA.


DARI AWAL DULU SEBELUM ADANYA SI YAYA,NIKEE MEMANG SUKA MEMBELIKAN BISKUT SUSU YANG KECIL-KECIL UNTUK DI JADIKAN BEKALAN JIKA KAMI KELUAR BERJALAN-JALAN SEHARIAN.NI DAH MENJADI TABIAT AGAKNYALAH.

DALAM MEMBESARKAN CALEB PULA..DIA NI PELIK SIKIT SUKAKAN YANG MANIS SAHAJA ORANG..TASTE JAUH BERBEZA DARI SI YAYA.ALHAMDULILLAH SETELAH MEMCUBA NABATI NI NAMPAKNYA CALEB CUKUP SUKAKAN JAJAN NI..BAGUSLAH DARI DIA DOK NAK MAKAN GULA-GULAKAN.
  


NIKEE BERUNTUNG SEBAB BEKALAN NI NIKEE MINTA DADDY DAPATKAN DI KEDAI PEMBORONG MAKAN RINGAN DI JALAN CHOW KIT DAN HARGANYA AMATLAH MURAH SEKALI.


KALAU TAK SILAP JAJAN NI JUGA ADA DI JUAL DI SEKITAR SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH DI KELANTAN..HARGANYA DALAM 60 SEN SEBUNGKUS..KIRA MAHALLAH UNTUK MURID-MURID NAK MEMBELINYA.

BAGI YG MEMBACA CERITA JAJAN NI..CUBALAH KALAU TAK CAYA..PASTI PUAS HATI.....       

1 comment:

  1. Dear.. Bole bg tau xnak cari kt kedai mana d chow kit ?? Anak sy dh lama nak jajan ni.. Puas cari di tesco n giant..tp xada..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...