Friday, 8 February 2013

TEMPAHAN CUPCAKES & BROWNIES


SALAM SEMUA!
N3 TENGAHARI NI MASIH LAGI TENTANG TEMPAHAN YANG BARU SAHAJA DI SEDIAKAN SEMALAM.

SEPERTI FOTO DI ATAS WALNUT COCO CHIPS BROWNIES NI MENJADI SATU BROWNIES KEGEMARAN PUAN ROSEAMINAH..KATA ADIK ROSE DIA SUKA SANGAT MENIKMATI BROWNIES NI BERSAM TEH O PANAS.

DALAM MENYEDIAKAN BROWNIES NI NIKEE HANYA MENGGUNAKAN BROWN SUGAR SAHAJA KERANA MENGENANGKAN SUAMI ROSE AMIR TERKENA PENYAKIT KENCING MANIS..BANYAK JUMLAH GULA YG TELAH DI KURANGKAN.


ROSE MENEMPAH BROWNIES NI DAH BEBERAPA KALI UNUTK DI BAWA KE KAMPUNG SERTA ACARA MAKAN-MAKAN DI KEDAINYA.KATANYA MEMANG SEDAP.KALI INI IANYA DI TEMPAH KERANA ROSE SEFAMILI HENDAK MEMBAWANYA KE PADANG SEMPENA CUTI RAYA CINA INI.


FOTO DI ATAS PULA..GREEN VELVET CUPCAKES YANG DI TEMPAH OLEH ADRIAN UNTUK DI BAWA KE MELAKA.

KATA ADRIAN TEMPAHAN GREEN VELVET MUNGKIN SEDIKIT PELIK UNTUK SAMBUTAN TAHUN BARU CINA YANG SINONIM DENGAN WARNA MERAH TERANG.KATA ADRIAN TAHUN INI  ADALAH TAHUN ULAR YANG SEDIKIT HIJAU LUMUT KE KELABU..WARNA TAHUN INI JUGA ADALAH HIJAU.

SEPATUTNYA NIKEE MEWARNAKAN FROSTING CHEESE DI ATAS DENGAN WARNA HIJAU TETAPI NIKEE BIARKAN PUTIH SAHAJA DAN DI TABURKAN GREEN CHOCOLATE RICE DI ATASNYA.

YANG INI PULA BANANA COCO CHIPS &ALMONDS YANG MENJADI SALAH SATU KEK KEGEMARAN PADA ADRIAN.MEMANG SEDAP KEK INI WANGI DENGAN BAUAN SERBUK KAYU MANISNYA.PALING BEST JIKA KITA MENGIGIT TABURAN ALMONDS DI ATAS ..MEMANG KETAGIH SANGAT.


SETELAH MENGAMBIL TEMPAHAN DARI TAHUN LEPAS LAGI UNTUK TEMAN-TEMAN RAPAT SERTA FAMILI,NIKEE BERSYUKUR SEBABNYA DAPAT MENGASAH BAKAT  DALAM MEMPELAJARI DENGAN GIGIH LAGI DALAM DUNIA MASAKAN INI.

NIKEE JUGA BERHARAP KELEBIHAN YANG DI ANUGERAHKAN INI BOLEH MENJADI LEBIH BAIK DARI KEBIASAANNYA..ALHAMDULLILAH!BUKAN WANG RINGGIT YANG DIKEJARKAN TAPI HANYA MENGISI MASA LAPANG DAN SEKALI GUS MENGASAH LAGI BAKAT YANG DI SANA-SINI YANG MASIH TERNYATA TUMPUL.PADA YANG MENEMPAH TERIMA KASIH DAUN KELADI...

2 comments:

  1. Alhamdulillah, di samping mengasah bakat, dapat juga membuat bisnes kecil kecilan.

    ReplyDelete
  2. kak zie..atas permintaan sahaja kak!brownies paling senang nk membuatnya..bermcm jenis dah di cuba kak..memang nikee tak snap foto kak....lain kali nikee nak rasa pula air tangan akak bole...!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...