Sunday 31 March 2013

BRETZEL WITH DILLS SCRAMBLES EGGS






SALAM SEMUA!







MASAKAN UNTUK SARAPAN PAGI INI PALING MUDAH DAN RINGKAS TAPI AMAT SUKAR NAK MENDAPATKAN BRETZEL KECUALI DI PASTISSERE DI USJ TAIPAN SEBELAH MAYBANK.....WAKTU TENGAHARI KE ATAS BANYAK ROTI YANG DI BAKAR SEGAR DI SANA....INI ADALAH SALAH SATU ROTI YANG SENTIASA ADA DI SINI...



UNTUK SARAPAN INI NIKEE MASAKAN SCRAMBLES EGGS BERSAMA DENGAN DILLS DAN SPRING ONION.



JOM MASAK...













BRETZEL WITH DILLS SCRAMBLES EGGS;





2 KEPING ROTI BRETZEL
4 BIJI TELOR AYAM A GRED
1 SUDU BESAR HERBA DILLS KERING
3 SUDU BESAR DAUN BAWANG -HIRIS HALUS
4 BIJI HONEY TOMATO-BELAH 2
2 SUDU BESAR MAYONNIES JAPAN KEWPIE-JIKA SUKA
LADA SULAH
GARAM
2 SUDU BESAR BAWANG BESAR-CINCANG HALUS
MENTEGA-UTK MEMBUAT TELOR.





CARA;



DALAM MANGKUK BESAR..SATUKAN TELOR SERTA SEMUA BAHAN,GAULKAN SAMPAI SEBATI.

PANASKAN MENTEGA DAN..MASUKKAN TELOR TADI..GORENGKAN SAMPAI MENJADI TELOR HANCUR.

CARA MENGHIDANG..SAPUKAN MENTEGA DI ATAS KEDUA BELAH BRETZEL YANG DI BELAH DAN...MASUKKAN TELOR TADI DAN PAIPKAN DENGAN MAYO SERTA SOSCILI..SEDIA DI MAKAN SEBAGAI PELENGKAP SARAPAN PAGI.









2 comments:

  1. mmmm... cam mana rupa dill tu yer...hehehe

    ReplyDelete
  2. HALUS JER MORI MCM DAUN POKOK KRISMAS..MCM MIHUN KERING BOLE DI BELI DI PSR GIANT .....DILL BOLE MASAK DGN SEAFOOD AND DI BUAT SALAD KENTANG ..SEDAP PALING SERASI DI MASAK DENGAN IKAN...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...