Sunday, 17 March 2013
MORNING PAPAYA WITH LIME
SALAM SEMUA!
KALAU KITA BERSARAPAN PAGI ORANG MELAYULAH YANG PALING TAKUT MENIKMATI BUAH-BUAHAN DI PAGI HARI.KATA MEREKA TAKUT SAKIT PERUTLAH...NANTI KE BILIK AIR SEPANJANG HARI....MACAM-MACAM ALASAN LAGI.
SEMASA MENJADI PRAMUGARI MAS YANG DI AJAR SECARA DETAIL LAGI TENTANG APA ITU SARAPAN PAGI,MAKAN TENGAHARI,BRUNCH SERTA MAKAN MALAM JUGA MAKAN TENGAH MALAM.
KALAU DI DALAM PENERBANGAN DULU BUAH-BUAHAN YANG SELALU TERHIDANG ADALAH BETIK DAN JUGA FRUIT COCKTAIL SERTA PEACHES DALAM TIN..INI ADALAH WAJIB SEBAGAI PEMANIS MULUT SELEPAS SARAPAN.
KALI INI NIKEE KONGSIKAN CARA NAK MENIKMATI SARAPAN PAGI BERSAMA LIME @LIMAU NIPIS YANG DI PERAH AIRNYA SEKALIGUS DINIKMATI BERSAMA POTONGAN BUAH-BUAHAN INI.BETIK ADADALAH BUAH-BUAHAN YANG PALING SESUAI DI NIKMATI BERSAMA PERAHAN ASAM LIMAU.
MORNING PAPAYA WITH LIME;
OLEH; NIKEE
1 MANGKUK SEDERHANA KECIL BUAH BETIK- DI POTONG MENGIKUT YANG DI SUKAI.
POTONGAN BUAH LIMAU NIPIS.
CARA;
LETAKKAN BUAH BETIK DI DALAM MANGKUK YANG SESUAI DAN PERAHKAN ASAM LIMAU.
HIDANGAN BUAH-BUAHAN NI AMAT SESUAI DI NIKMATI SELEPAS ANDA MENIKMATI SARAPAN PAGI ANDA,TAK KIRALAH JUADAH APA YANG ANDA NIKMATI..PASTIKAN ADA HIDANGAN BUAH-BUAHAN SELEPAS ITU.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
hi nikee... buah memang favourite mori..tapi bukan papaya...hehehe.. you ex MAS stewardess yer... mori ex MAS juga... tapi from Engg Dept.... kena jual tu US Aviation company...
ReplyDeletehai mori!nikee kerja dgn cabin crew lama ..7 tahun gitulah...tapikan papaya deng lime squeezed ni lain rasanya..mcm masam limau tu matikan rasa masak -masak si betik tu...
ReplyDelete