Monday, 29 April 2013

PANGAKO SAYO

SALAM SEMUA!


HARI INI NIKEE INGIN MEREHATKAN MINDA SEKEJAP....MASIH LAGI MEMASAK MALAH  BANYAK RESEPI YANG TELAH PUN DISEDIAKAN DI RUMAH CUMA SEDIKIT MALAS UNTUK MENGAMBIL GAMBAR...


SEMPENA MINGGU PANGAKO SAYO DI ASTRO BELLA INI..TENTU RAMAI YANG SETIA MENJADI PEMINAT TELENOVELA EVERGREEN DARI FILIPINA INIKAN? ITULAH ORANG FILIPINA INI LAIN SIKIT DALAM MENGHASILKAN CERITA DAN KISAH KEHIDUPAN MEREKA.MEREKA BEGITU TELUS...MANA TAK KALAU JAHAT..JAHAT SUNGGUH TAK GITU...


DALAM NAK MENULIS INI ,NIKEE TERPAKSA MENULIS SEIKHLAS HATI DAN MENYUSUN AYAT SEBAIK YANG MUNGKIN KERANA BLOG ECHO MSIA MEMANG FOLLOW NIKEE DI SINI..DEAR GABBIE DO READ THIS....MEREKA SEMUA INI AMAT SENSITIF DENGAN PELAKON PUJAAN MEREKA INI SI JERICHO ROSALES.


"PANGAKO SAYO"OR THE PROMISE TAJUK DALAM BAHASA INGGERISNYA MERUPAKAN DRAMA TERBITAN ABS-CBN DI TAYANGKAN DI FILIPINA PADA TAHUN NOV 13 2000-SEPT 20 2002...LAMA SUNGGUH DRAMA INI TAU...476 EPISOD DI MAINKAN SELAMA 30 MINIT SAHAJA..


KEMUDIAN SOAP NI DI TAYANGKAN KEMBALI DI TFC CHANNEL PADA SEBELAH PETANG DI TAHUN BERIKUTNYA 2006-2007..SEKITAR BULAN MARCH-OGOS 2011 DI MAINKAN KEMBALI OLEH ABS-CBN PADA LATE EVENING SHOW IAITU JAM 1:30AM-3:30AM SETIAP HARI...SELEPAS TU JEEPNEY MENAYANGKAN KEMBALI SOAP NI PADA PENGHUJUNG OCT 2012.RASANYA PEMINAT FANATIK PASTI TAHU AKAN JALAN CERITA PANGAKO SAYO....PADA NIKEE  WALAUPUN SOAP NI BUKANLAH FEVERET NIKEE TETAPI NIKEE SUDAH PUN MENONTONNYA BEBERAPA KALI..NIKEE JUGA MEMPUNYAI KOLEKSI VCDNYA YANG DI BELI MENGIKUT VOLUME..UNTUK 160 EPISOD DI MALAYSIA...INI KERANA JERICHO ROSALES ADALAH SALAH SATU ACTOR YANG NIKEE BETUL-BETUL SUKA..MALAH TIDAK PERNAH PUAS MENONTON LAKONANNYAJALAN CERITA DRAMA AMAT HEAVY SEKALI..MALAH MENJADI SANGAT DRAMATIK.....NIKEE LAGI MINAT DRAMA LAKONANNYA YANG LAIN SEPERTI GREEN ROSE ATAUPUN KAHIT ISANG SAGLIT.

GANDINGAN PERTAMA KALI OLEH KRISTINE HERMOSA BERSAMA GUY NEXT DOOR SI ECHO MENAIKKAN NAMA SI KRISTINE HERMOSA PADA KETIKA ITU..DIMANA SEBELUM  INI TELAH PUN BERLAKON DALAM DRAMA-DRAMA TV YANG LAIN.

SETAHU NIKEELAH...DRAMA INI JUGA MEMBUATKAN  SI KRISTINE FALLED FOR JERICHO...WALAUPUN KETIKA ITU DIA MASIH MUDA LAGI BARU BERUSIA 18 TAHUN.MEREKA BERSAMA SELAMA SETAHUN 3 BULAN. 


DRAMA INI JUGA MELONJAKKAN NAMA JERICHO, SEKALI GUS MENJADIKKAN BELIAUANTARA PELAKON  YANG DISEGANI DI SANA...  SOAP@ DRAMA TV  INI ADALAH YANG  PALING  DI GEMARI DI SELURUH ASIA ,JAPAN,KAMPUCHEA SERTA NEGARA-NEGARA AFRIKA SEPERTI GHANA....TERMASUK CHINA...GANDINGAN INI JUGA MENJADIKKAN JERICHO ANTARA PELAPIS MUDA PELAKON BARU HEBAT DI FILIPINA..PELUANG NI JUGA DIKATA MEBUAT SI TIN DAN ECHO MENJADI BEST LOVETEAM EVER HINGGA KE HARI INI.....


JIKA ANDA PEMINAT TEGAR SEPERTI SAYA DI DALAM SOAP INI JUGA ADA BEBERAPA NAMA HEBAT YANG MULA MERANGKAK NAIK PADA KETIKA ITU SEPERTI LUIS ALANDY,PATRICK GRACIA,DENNIS TRILLO,PAOLO CONTIS,DENISE LAUREL,ONEMIG BONDOC,VIC VARGAS.....RAMAI LAGI.SO..RASANYA PANGAKO SAYO AKAN BERAKHIR TAK LAMA LAGI..WALAUPUN BANYAK SCENE-SCENE YANG DI POTONG KERANA MENGIKUT BATASAN -BATASAN DI NEGARA KITA...TAPI INI TAK MENJEJASKAN JALAN CERITANYA..

WATAK YNAMORATA/YNA MACASPAC,ANGELO BUENAVISTA,AMOR POWERS,CLAUDIA ZALMEDA BUENAVISTA,EDUARDO BUENAVISTA DAN SELEBIHNYA WATAK-WATAK LAIN PASTI TIDAK DAPAT DI LUPAKAN...

DRAMA INI MENJADI HITS DI MALAYSIA..DI INDONESIA IANYA MENCATAKAN HIGHIEST RATING 50.8% MALAH MENGALAHKAN FULL HSE KETIKA ITU.DI CHINA JUGA PANGAKO SAYO MENJADI HITS DI SIARKAN SETIAP HUJUNG MINGGU  PADA SETIAP 2000 CHANNEL..DAN DI TONTON  OLEH SERAMAI 1.3 BILLION ORANG..HMMM HEBAT..BENAR MACAM YANG SI ECHO KATAKAN...DRAMA  INI MEMBUKA LAGI PELUANG PADANYA UNTUK BERJAYA DI MANILA...WALAUPUN PANGAKO SAYO SUDAH LAMA.PADA KAK LINDA DAN ABG SUFFIAN...JANGAN TAK HABISKKAN DRAMA INI..KAKAK MENONTON HAMPIR SETIAP HARI SABTU -AHAD SEBANYAK 10 EPISOD.....KAKAK JUGA PEMINAT DRAMA INI..

JANGAN LUPA..TAU..SAKSIKAN APA YANG BAKAL TERJADI PADA ANGELO,SERTA YNAMORATA..PADA MINGGU-MINGGU PENGHUJUNG MUNGKIN SEBULAN DUA DARI SEKARANG....

PADA YANG SUKAKAN JERICHO PASTI JANGAN LUPA TUNGGU N3 AKAN DATANG TAU..NIKEE AKAN MENGULAS SATU PERSATU TENTANG JERICHO,DRAMANYA SERTA SEMUA TENTANG FILEM-FILEMNYA..TUNGGU!


SELAMAT MENONTON!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...