Monday 21 October 2013

THE BOOK OF INGREDIENTS..WAJIB DI MILIKI!!!






                          SALAM  SEMUA!


NIKEE AMAT TERUJA HARI INI..MAHU BERKONGSI SEBUAH BUKU YANG NIKEE JUMPA DI LEMARI RUMAH...BUKU INI ADALAH PENGHULU SEGALA BUKU..KALAU SESEORANG YANG MEMANG GEMARKAN MEMASAK HARUS MEMILIKI BUKU INI..



KALI PERTAMA MELIHAT BUKU HAMPIR 19 TAHUN YANG LALU,DI RUMAH SAHABAT LAMA IAITU NORILLA..KETIKA ITU KAMI MASIH FLY DAN BERJIRAN PULAK..KATA ILLA WAJIB NIKEE ADA BUKU INI..LAMA NIKEE MENCARI..HINGGALAH MEMBELINYA SEMASA KUNJUNGAN KALI KE 2 KE LONDON...


BANYAK INFO TENTANG SEGALA JENIS HERBA,KEJU,IKAN ,DAGING AYAM DAN PELBAGAI JENIS BERAS,MEE SERTA BERMACAM JENIS LAGILAH...


KAMI WAJIB TAHU SEGALA JENIS BAHAN YANG DI GUNA PAKAI DI DALAM MASAKAN DAN FUNGSINYA KETIKA ITU..ALMAKLUM BUKAN SEKADAR MENJADI PRAMUGARI SAHAJA..AMAT PENTING BAGI CREW YANG BERTUGAS DI 1 ST CLASS SERTA 2 ND CLASS SEPERTI BISNESS CLASS..BANYAK HIDANGAN SERTA MINUMAN SERTA KEJU YANG WAJIB DI HAFAL DAN BAGAIMANA BAHAN-BAHAN INI TERHASIL....



JADI RASANYA SEMUA HARUS MENDAPATKAN BUKU INI UNTUK PENGETAHUAN ASAS..BUKAN SEKADAR..BERBLOGGER SERTA CARI GALI DALAM INTERNET SAHAJA....RASANYA BOLEH DI ODER SECARA TERUS DI TOKO BUKU YANG BESAR SEKITAR LEMBAH KELANG DAN KL ..SEPERTI MPH BOOKSTORE SERTA POPULAR...


DI BAWAH INI ANTARA..FOTO-FOTONYA...DI DALAM NYA PULA BANYAK PENERANGAN MENARIK BAGI SETIAP MAKANAN DAN BAGAIMANA CARA TERBAIK UNTUK MENYEDIAKANNYA....HMM!! JOM INTAI!


















SELAMAT MEMBACA DAN MENAMBAHKAN INFO..BUKAN SEDAR MAKAN NASI BERULAMKAN BUDU SERTA IKAN PANGGANG TAWAR..SESEKALI KENA KENAL JUGA HAL KEJU,SMOKE FISH SERTA..SAYURAN MAT SALLEH...



TERIMA KASIH......

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...