Wednesday 6 May 2015

VICHY CARROTS





SALAM  SEMUA!


APA KHABAR?PUAS RASANYA BERCUTI.....ALHAMDULILLAH DAPAT JUGA MELUANGKAN SEDIKIT MASA BERSAMA FAMILI KE JOHOR DAN BERKUNJUNG KE LEGO LAND....

DI KESEMPATAN INI,NIKEE NAK GUNAKAN UNTUK MEMUAT TURUN FOTO-FOTO SERTA MENAIP RESEPI UNTUK SEMUA..MAAF YER SEDIKIT TERLEWAT DARI BIASA....

VINCHY CARROTS ADALAH MASAKAN DARI PERANCIS YANG SELALU DI MASAK BERSAMA MASAKAN UTAMA YANG LAIN...JOM KITA CUBA..SEDAP SERTA MUDAH..













500 G KAROT- POTONG BULAT NIPIS
1/2 SUDU TEH GARAM
1 1/2 TSP GULA MERAH@ BIASA
40 G  BUTTER TANPA GARAM
1 1/2 SUDU BESAR DAUN PASLI- CINCANG SEGAR



CARA;



POTONG KAROT BULAT SEPERTI DI FOTO,MASUKKAN KE DALAM FRYING PAN.LETAK SEDIKIT AIR SEJUK....

MASUKKAN GARAM,GULA SERTA BUTTER...MASAK HINGGA AIR MENDIDIH ....KACAU DAN MASAK SAMPAI EMPUK DAN BERKILAT

MASUKKAN PASLI,KACAU MESRA DAN HIDANGKAN BERSAMA STEAK,CHIC CHOPS,LAMB CHOPS SERTA HIDANGAN BERASASKAN NASI.



SELAMAT MEMASAK!


1 comment:

  1. Paling suka makan carrot, husband pon suka. lepas ni memang boleh try buat. Hehehehe Thanks share resepi :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...