Monday 17 August 2015

GHEE PINEAPPLE TART














SALAM  SEMUA!



AIDIL FITRI DAH BERLALU......N3 TAT MASIH MENGUASAI FACEBOOK SEMUA ORANG...
TAHUN 2015 NIKEE TAK BERPELUANG MERASAI NIKMAT AIR TANGAN SENDIRI,ASYIK SIBUK MEMBAKAR KEK SERTA MENGUKIS.....
GHEE TART DARI PATSY KITCHEN INI AMAT SEDAPA.GEBU DAN MEMENUHI CITARASA NIKEE..



BAGI PENGGEMAR TAT JOM SEMAK RESEPI:







 






250 G MENTEGA
2 SUDU BESAR MINYAK SAPI
1 SUDU KECIL GARAM HALUS
450 G TEPUNG GANDUM
1 BIJI KUNING TELOR
2 SUDU BESAR GULA ICING
INTI JEM NENAS- BULAT-BULATKAN




CARA:



SATUKAN MENTEGA DAN GHEE KE DALAM MANGKUK BESAR....PUKUL DENGAN SENDUK KAYU SEHINGGA SEDIKIT BERKRIM.
MASUKKAN KUNING TELUR...GAULKAN SAMPAI RATA..MASUKKAN GARAM.
MASUKKAN TEPUNG DAN ULI SEHINGGA MENJADI DOH YG LEMBUT....
TERAP MENGIKUT ACUAN KESUKAAN ANDA.
BAKAR PADA SUHU 160 C SELAMA 15 MINIT.
TAT INI GEBU DAN AMAT SEDAP.






 


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...